B-Securus

Securus is een elektronisch systeem voor het bewaken van de verzadiging van filterpatronen. Het doet een ononderbroken bepaling of het filterpatroon in staat is én blijft om ademlucht te genereren, dit alles volgens de norm EN 12021:2014. Voorafgaand aan de verzadiging geeft Securus een oranje waarschuwingslamp. Wanneer de compressor uiteindelijk verzadigd is, schakelt Securus de compressor automatisch uit en geeft een rode waarschuwingslamp. Om de compressor opnieuw te starten, moet een nieuw eindfilterpatroon worden geïnstalleerd.

Het systeem werkt met alle Bauer P-serie zuiveringssystemen vanaf het P41/P42-model. Bovendien is Securus geschikt voor alle compressoren die worden aangedreven door elektrische motoren, evenals voor compressoren met verbrandingsmotoren, op voorwaarde dat deze zijn uitgerust met een dynamo, gelijkrichter en batterij.

De opties van de B-Securus bewaken betrouwbaar de levensduur van het filterpatroon

  • De B-Securus maakt het onmogelijk om een filterpatroon te laten overlopen
  • Dit wordt bereikt door de betrouwbare sensortechnologie, geïntegreerd in het filterpatroon
  • Het LED-display geeft eenvoudig alle waarschuwingen weer. Groen: Filterpatroon is OK. Oranje: Waarschuwing van verzadiging filterpatroon. Rood: Alarm, het filterpatroon is verzadigd. De compressor zal automatisch uitschakelen.

Extra informatie

De status van B-Securus blijft ook weergegeven op het display van de B-Control, via een kabelverbinding tussen de B-Securus en de B-Control. Bovendien wordt de benodigde stroomvoorziening direct geleverd vanaf de B-Control.

Op het B-Control Micro-display wordt de resterende levensduur van de cartridge weergegeven als een grafische indicator, vergelijkbaar met een batterijlevensduurindicator. Deze berekening is gebaseerd op het leveringsvolume van de compressor, de bedrijfsdruk, de temperatuur van het filterhuis en het type cartridge.