Watergekoelde compressoren

Bauer Kompressoren zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen in industriële omgevingen onder normale tot moeilijke omgevingsomstandigheden. Ons assortiment compressoren bestaat uit luchtgekoelde en watergekoelde compressoren.

Een watergekoelde compressor maakt gebruik van water om de tijdens het compressieproces gegenereerde warmte af te voeren. Water stroomt door een koelcircuit om de compressor op de juiste temperatuur te houden. Het juiste type compressor hangt af van de specifieke eisen van de toepassing, beschikbare middelen en omgevingsfactoren.

I serie, GIB-SP serie, GB serie

Waterkoeling heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van luchtkoeling, omdat het de installatie zelfs onder de moeilijkste ruimtelijke en omgevingsomstandigheden ondersteunt.

 • Het compressorblok (interkoeler en nakoeler, klepkoppen) wordt afzonderlijk watergekoeld
 • Warmte wordt efficiënt afgevoerd
 • Door het koelen van de klepkoppen wordt de thermische belasting waaraan de kleppen worden blootgesteld verminderd. Dit resulteert in een langere levensduur van de klep en minimale slijtage
 • Restwarmte kan worden gebruikt voor water voor verwarming/wassen
 • Het olieverbruik wordt verminderd
 • De operationele betrouwbaarheid en levensduur nemen toe
 • Het geluidsniveau van de compressorunit is lager dan dat van een luchtgekoelde compressor
 • Er is slechts minimale ventilatie van de ruimte nodig om de warmte van de motor en de restwarmte van de compressor af te voeren

Veiligheidsnorm industriële druk

ISO 8573-1:2010 is een standaard die de eisen vaststelt voor de zuiverheid en kwaliteit van samengeperste lucht in industriële toepassingen. Deze standaard bepaalt de maximale toegestane niveaus van verschillende verontreinigingen in samengeperste lucht, zoals deeltjes, water en olie. Deze standaard is belangrijk omdat de kwaliteit van samengeperste lucht aanzienlijke invloed kan hebben op de prestaties en betrouwbaarheid van pneumatische apparatuur en processen in verschillende industrieën.

Aanpasbaarheid en maatwerk

Een van de sterke punten van onze samenwerking met BAUER is dat we op maat gemaakte oplossingen bieden die duurzaam en uiterst nauwkeurig zijn. Deze oplossingen kunnen weerstand bieden tegen diverse extreme weersomstandigheden en worden vaak zelfstandig gebruikt in veeleisende industriële omgevingen. Of je nu te maken hebt met extreme kou in de winter, vochtige zeelucht aan de kust, hoge temperaturen in de woestijn of zandstormen, je kunt altijd vertrouwen op onze compressoren.

Onderhoud en periodieke inspecties

Bij Vosair Compressortechniek bieden we passende onderhoudsovereenkomsten aan. Als je een (nieuwe) compressorinstallatie hebt, wil je natuurlijk verzekerd zijn van kwaliteit en service. Een uitval van de compressor kan namelijk grote gevolgen hebben voor de gezondheid, een productieproces, de optimale prestatie die een compressor moet leveren, de wettelijke vereisten die ademlucht vereisen en uiteindelijk werkt het kostenbesparend.

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag eenvoudig meer informatie en een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan

Bekijk ook eens een occasion van Vosair

 • Economisch
 • Duurzaam
 • Betrouwbaar
Bekijk alle occasions
Bekijk ook eens een occasion van Vosair

Advies of extra informatie nodig?

Neem contact op met onze expert.

Contact

Bekijk wat klanten zeggen