Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Binnen Vosair Compressortechniek vertegenwoordigt duurzaamheid een aanpak waarin alle belanghebbenden op een economisch, milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoorde manier meerwaarde kunnen bieden. In lijn met deze visie merken we bij Vosair Compressortechniek een groeiende vraag naar duurzame persluchtoplossingen, en daar spelen we graag op in! Ons streven is een duurzame werk- en leefplek voor iedereen te creëren, en dat is wat ons motiveert en energie geeft.

Duurzaam ondernemen is niet alleen interessant; het is ook de toekomst. Als jouw bedrijf het energieverbruik wil verminderen en tegelijkertijd een bijdrage wil leveren aan een duurzame leefomgeving, staan wij voor je klaar. We begrijpen dat het verkrijgen van inzicht in wet- en regelgeving, evenals het beoordelen van kosten en terugverdientijden, uitdagend kan zijn. Geen zorgen, wij helpen je graag! Dit doen we met energiebesparende producten die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw bedrijf. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst.

Slimme oplossingen

Waarom is duurzaamheid belangrijk bij het comprimeren van lucht?

Je zou kunnen denken dat perslucht van nature duurzaam is, aangezien de omgevingslucht overvloedig en gratis beschikbaar is. Ondanks alle voordelen heeft het compressieproces echter één groot nadeel: het verbruikt veel energie. Geschat wordt zelfs dat maar liefst 10% van de wereldwijde energie wordt gebruikt voor het comprimeren van lucht. Dit benadrukt niet alleen de essentie van perslucht, maar ook het cruciale belang van duurzaamheid en efficiëntie in dit domein.

Gelukkig hebben compressoren een aanzienlijke evolutie doorgemaakt. Terwijl oudere modellen met vast toerental enorme hoeveelheden energie verbruikten, kunnen moderne compressoren met frequentiegeregelde aandrijvingen dit verbruik halveren, of zelfs meer. Dit is een positieve stap in de richting van duurzaamheid en energie-efficiëntie op het gebied van perslucht.

Meer weten?

Vosair Compressortechniek is een onderdeel van de Voskamp Groep. Voor het gebruik van groene energie verwijzen we je graag door naar Voskamp Duurzaam: Jouw partner voor duurzame oplossingen | Voskampduurzaam.nl