Koeldrogers

Bij het conditioneren van perslucht is het essentieel om als eerste de luchtvochtigheid te overwegen. Overmatige luchtvochtigheid, wat resulteert in vocht in pneumatische systemen, ventielen of cilinders, kan schadelijk zijn voor de levensduur van deze componenten. Door droge lucht te gebruiken, kan de levensduur aanzienlijk worden verlengd.

Een persluchtdroger, ook wel bekend als een koeldroger, koelt de lucht af, wat leidt tot condensatie en verlaging van het drukdauwpunt tot ongeveer 2 tot 3 graden Celsius.

 

Toepassingen

Koeldrogers worden in diverse toepassingen ingezet om technisch droge lucht te produceren. Aan de ene kant van de koeldroger stroomt warme, vochtige lucht vanuit de compressor de droger binnen, waar deze door een warmtewisselaar wordt gekoeld tot een drukdauwpunt van ongeveer 3 tot 5 °C. Aan de andere kant wordt deze gekoelde lucht naar buiten afgevoerd. Hierdoor wordt het persluchtleidingsnet, materialen en apparatuur beschermd tegen vochtschade en corrosie. Bij ons schaf je niet alleen de apparatuur aan, maar wij leveren ook de complete inbedrijfstelling en het periodiek onderhoud.

 

Koeldroger Vosair

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag eenvoudig meer informatie en een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan

Voordelen en kenmerken

  • Schone lucht om de levensduur van de apparatuur te verlengen
  • Droge lucht om de kwaliteit van de installatie te garanderen
  • Voldoen aan de internationale normen voor de zuiverheid van perslucht en zijn getest volgens ISO7183:2007
  • Stille werking
  • Drukdauwpunt van +3°C

Installatie en onderhoud

Het is van cruciaal belang om de juiste koeldroger te gebruiken, omdat verkeerde keuzes verschillende risico’s met zich meebrengen. Dit kan leiden tot verkorte levensduur van de apparatuur, storingen in de apparatuur en verminderde luchtkwaliteit. Om deze risico’s te vermijden, raden wij aan om advies in te winnen bij Vosair Compressortechniek. Wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om de aansluiting uit te voeren. 

Bij Vosair Compressortechniek nemen we het onderhoud serieus en daarom bieden we onderhoudscontracten op maat. Periodiek onderhoud aan je installatie is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de prestaties van de installatie op hun best zijn en om de kans op storingen of defecten tot een minimum te beperken. Bovendien beschikken we over een uitgebreide voorraad reserveonderdelen, wat betekent dat we snel en efficiënt onderhoud kunnen uitvoeren. Met een onderhoudsovereenkomst van ons ben je niet alleen verzekerd van de hulp van onze ervaren specialisten, maar doen we er ook alles aan om je installatie zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen. 

Bekijk wat klanten zeggen