Banner Lage druk compressoren

Nieuws & blogs

Recyclen van compressiewarmte

Wist je dat je de warmte die een compressor uitstoot kunt hergebruiken? Dit proces staat bekend als het recyclen van compressiewarmte en het kan een aanzienlijke besparing opleveren. Ongeveer 95% van de energie die een compressor verbruikt, wordt omgezet in warmte. Als je deze warmte niet terugwint, gaat deze kostbare thermische energie verloren.

Maar als je deze warmte hergebruikt, kun je niet alleen geld besparen, maar ook aan duurzaamheidsnormen voldoen en de koolstofemissie beperken. Er zijn verschillende manieren om deze restwarmte te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je hal te verwarmen, kraanwater te verwarmen, je verwarmingssysteem op gang te houden, producten te drogen, en nog veel meer. Deze vorm van recycling is aantrekkelijk voor elk bedrijf met een vast persluchtsysteem.

Door dit te doen, kun je nog meer energie besparen en je ecologische voetafdruk verkleinen. Maak met ons een afspraak en samen kijken we naar de beste oplossing voor het terugwinnen van de vrijgekomen compressiewarmte!

Geschreven door: Gabrielle
Laatst geüpdatet: 13-03-2024

Gerelateerde blogberichten