Atlas Copco VSD

Bij Vosair proberen we altijd vooruit te kijken. Onze vaste leverancier Atlas Copco is hier de juiste partner voor. Samen besteden we tijd en middelen aan innovatie. Als er technologieën zijn die jouw productiviteit kunnen verbeteren, zullen we ze vinden. Dat is wat we iedere dag doen: nieuwe normen stellen op het gebied van betrouwbaarheid, efficiëntie, connectiviteit en duurzaamheid van perslucht. 

Het is dit laatste principe dat nu voorop staat. Duurzaamheid is niet langer iets waar we naar moeten streven, maar iets dat we moeten bereiken. Productiviteit en groei zullen gebouwd moeten worden op duurzaamheid. Onze producten, onze diensten en onze mensen zullen je daarbij helpen, zoals we altijd hebben gedaan. 

VSD, een nieuwe generatie van besparingen en duurzaamheid 

VSD staat voor Variable Speed Drive. De VSD serie levert baanbrekende energiebesparingen, met tot wel 60% lager energieverbruik vergeleken met de reguliere vaste-snelheidsmodellen. De VSD-serie is meer dan alleen de meest energie-efficiënte compressor op de markt vandaag. Het is een allesomvattende heruitvinding van VSD-technologie die ware productieduurzaamheid mogelijk maakt. 

Energie telt  

De echte kosten van het bezitten van een compressor – zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid – liggen in het energieverbruik. Immers, energie vormt 80% van de totale kosten over de levensduur van een compressor. Dat maakt efficiëntie de belangrijkste vereiste om je operationele kosten en milieu-impact op een zinvolle manier te verminderen. 

Ingebouwde koeldroger

Onbehandelde perslucht bevat vocht en vuildeeltjes die het risico op corrosie en lekkage in het luchtsysteem vergroten. De VSD (5-37) wordt geleverd met een ingebouwde koeldroger. Dit levert schone, droge lucht die de betrouwbaarheid van het systeem verbetert, kostbare stilstand voorkomt en de kwaliteit van je producten beschermt.

Energieherwinning

Het intern ontwikkelde energieterugwinningssysteem geeft je extra energiebesparingen door tot 80% van de door de compressor geproduceerde warmte te herstellen en opnieuw te gebruiken.

Atlas Copco VSD-compressoren hebben een omvormer waarmee ze hun motorsnelheid kunnen aanpassen aan de luchtvraag, wat ongekende energiebesparingen oplevert: 

  • Geen verspilde stationaire tijd of afblaasverliezen tijdens bedrijf 
  • Compressor kan starten/stoppen onder systeemdruk zonder de noodzaak om te ontladen 
  • Elimineert de piekstroomboete tijdens het opstarten 
  • Minimaliseert lekkage in het systeem door een lagere systeemdruk 
  • EMC-naleving van richtlijnen (2004/108/EG)

De vaste snelheid zorgt voor een onbuigzaam energieverbruik. Dit zorgt ervoor dat er geen energie verspild wordt wanneer de vraag naar perslucht lager is.