Stikstof compressoren

Bauer Kompressoren zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen in industriële omgevingen onder normale tot moeilijke omgevingsomstandigheden. 

Een stikstofcompressor wordt gebruikt wanneer de beschikbare stikstofdruk onvoldoende is. Deze compressor neemt stikstof op bij lage druk, bijvoorbeeld onder de 100 mbar. Daarnaast kunnen ook hogere drukken, zoals stikstof afkomstig van een stikstofgenerator met een druk van 6 bar of 8 bar, verder worden gecomprimeerd met een stikstofbooster tot hoge drukken, zelfs tot 400 bar.

GIB serie

Middendrukboostercompressoren voor de compressie van lucht, stikstof, helium en argon – met hoge debieten bij einddrukken tot 110 bar

  • Optimale luchtstroom voor uw toepassing: geschikt voor het samenpersen van lucht, stikstof, helium en argon.
  • Compressorblokken van de BK 23 – BK 52 serie: zorgen voor een gelijkmatige opname van de interne gaskrachten.
  • Stevige constructie: dankzij betrouwbare BAUER-onderdelen.
  • Standalone installatie, zelfs in de moeilijkste omstandigheden: met effectieve waterkoeling en speciale warmteafvoer.

Wat is stikstof en waar wordt het voor gebruikt?

Stikstof (N2) wordt vaak samengeperst tot hoge drukken voor diverse industriële doeleinden. Dit varieert van het vullen van laboratoriumgasflessen tot het leveren van samengeperste stikstof voor specifieke industriële processen waarin dit gas nodig is. Stikstof staat bekend als inert, wat betekent dat het niet snel reageert met andere stoffen. De inertie van stikstof maakt het een uitstekend bestanddeel van gasmengsels, zoals argon-stikstof of waterstof-stikstof. Het mengsel van argon en stikstof wordt vaak gebruikt als beschermgas bij het lassen, waarbij het zuurstof verdrijft en helpt bij het voorkomen van ongewenste reacties met het lasmetaal. Dit mengsel kan ook dienen als blusmiddel en wordt ingezet bij processen zoals lasersnijden. Aan de andere kant wordt de combinatie van waterstof en stikstof gebruikt bij het vormen van materialen, waarbij het dient als een effectief beschermgas om oxidatie en reacties met de omringende lucht te voorkomen.

Veiligheidsnorm industriële druk

ISO 8573-1:2010 is een standaard die de eisen vaststelt voor de zuiverheid en kwaliteit van samengeperste lucht in industriële toepassingen. Deze standaard bepaalt de maximale toegestane niveaus van verschillende verontreinigingen in samengeperste lucht, zoals deeltjes, water en olie. Deze standaard is belangrijk omdat de kwaliteit van samengeperste lucht aanzienlijke invloed kan hebben op de prestaties en betrouwbaarheid van pneumatische apparatuur en processen in verschillende industrieën.

Aanpasbaarheid en maatwerk

Een van de sterke punten van onze samenwerking met BAUER is dat we op maat gemaakte oplossingen bieden die duurzaam en uiterst nauwkeurig zijn. Deze oplossingen kunnen weerstand bieden tegen diverse extreme weersomstandigheden en worden vaak zelfstandig gebruikt in veeleisende industriële omgevingen. Of je nu te maken hebt met extreme kou in de winter, vochtige zeelucht aan de kust, hoge temperaturen in de woestijn of zandstormen, je kunt altijd vertrouwen op onze compressoren.

Onderhoud en periodieke inspecties

Bij Vosair Compressortechniek bieden we passende onderhoudsovereenkomsten aan. Als je een (nieuwe) compressorinstallatie hebt, wil je natuurlijk verzekerd zijn van kwaliteit en service. Een uitval van de compressor kan namelijk grote gevolgen hebben voor de gezondheid, een productieproces, de optimale prestatie die een compressor moet leveren, de wettelijke vereisten die ademlucht vereisen en uiteindelijk werkt het kostenbesparend.

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag eenvoudig meer informatie en een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan

Bekijk ook eens een occasion van Vosair

  • Economisch
  • Duurzaam
  • Betrouwbaar
Bekijk alle occasions
Bekijk ook eens een occasion van Vosair

Advies of extra informatie nodig?

Neem contact op met onze expert.

Contact

Bekijk wat klanten zeggen