Watergekoelde boosters

Bauer Kompressoren zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen in industriële omgevingen onder normale tot moeilijke omgevingsomstandigheden. Ons assortiment compressoren bestaat uit luchtgekoelde en watergekoelde compressoren.

De watergekoelde boosters kunnen lucht, stikstof, helium, argon, heliox, aardgas en gasmengsels comprimeren. Watergekoelde boosters hebben een stevig carter dat bestand is tegen druk tot 16 bar. Ze zijn speciaal ontworpen voor het efficiënt comprimeren van edelgassen en gasmengsels zonder verlies. Het systeem maakt gebruik van waterkoeling om warmte efficiënt af te voeren, waardoor deze boosters weinig onderhoud nodig hebben en een lange levensduur hebben. Bovendien zijn ze stiller dan vergelijkbare luchtgekoelde compressoren en ideaal voor installatie in situaties waar luchtkoeling niet mogelijk is.

Voordelen van de koelingsmethode

  • Optimale vrije luchtopbrengsten voor uw toepassing: voor de compressie van lucht, stikstof, helium en argon
  • Compressorblokken uit de serie BK 23 – BK 52: voor gelijkmatige opname van de interne gaskrachten
  • Robuuste unitconstructie: dankzij volledig beproefde Bauer-systeemcomponenten
  • Stand-alone installatie, zelfs onder de moeilijkste omgevingsomstandigheden: met effectieve waterkoeling van het compressorblok en speciale warmteafvoer

Veiligheidsnorm industriële druk

ISO 8573-1:2010 is een standaard die de eisen vaststelt voor de zuiverheid en kwaliteit van samengeperste lucht in industriële toepassingen. Deze standaard bepaalt de maximale toegestane niveaus van verschillende verontreinigingen in samengeperste lucht, zoals deeltjes, water en olie. Deze standaard is belangrijk omdat de kwaliteit van samengeperste lucht aanzienlijke invloed kan hebben op de prestaties en betrouwbaarheid van pneumatische apparatuur en processen in verschillende industrieën.

Aanpasbaarheid en maatwerk

Een van de sterke punten van onze samenwerking met BAUER is dat we op maat gemaakte oplossingen bieden die duurzaam en uiterst nauwkeurig zijn. Deze oplossingen kunnen weerstand bieden tegen diverse extreme weersomstandigheden en worden vaak zelfstandig gebruikt in veeleisende industriële omgevingen. Of je nu te maken hebt met extreme kou in de winter, vochtige zeelucht aan de kust, hoge temperaturen in de woestijn of zandstormen, je kunt altijd vertrouwen op onze compressoren.

Onderhoud en periodieke inspecties

Bij Vosair Compressortechniek bieden we passende onderhoudsovereenkomsten aan. Als je een (nieuwe) compressorinstallatie hebt, wil je natuurlijk verzekerd zijn van kwaliteit en service. Een uitval van de compressor kan namelijk grote gevolgen hebben voor de gezondheid, een productieproces, de optimale prestatie die een compressor moet leveren, de wettelijke vereisten die ademlucht vereisen en uiteindelijk werkt het kostenbesparend.

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag eenvoudig meer informatie en een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan

Probeer ook eens een occasion van Vosair

  • Economisch
  • Duurzaam
  • Betrouwbaar
Bekijk alle occasions
Probeer ook eens een occasion van Vosair

Advies of extra informatie nodig?

Neem contact op met onze expert.

Contact

Review