Lagedruk veiligheidskoppelingen

Lagedruk veiligheidskoppelingen

Een lagedruk veiligheidskoppeling dient als een beschermingsmechanisme, zowel voor degenen die de compressor bedienen als voor de mensen in de nabijheid van het systeem. Bij het aansluiten van accessoires op uw compressor zijn slangen en snelkoppelingen nodig om een soepele werking mogelijk te maken. Het aan- en afkoppelen van deze accessoires kan veilig worden uitgevoerd, zelfs wanneer de leiding nog onder druk staat.

Functie en werking

De functie van een veiligheidskoppeling is om te voorkomen dat de slang onverwachts loskomt of wegschiet wanneer deze wordt losgekoppeld. Met een eenvoudige druk op de knop wordt de koppeling geopend, waarbij de slang eerst veilig wordt ontlucht voordat deze kan worden verwijderd. Bij een tweede druk op de knop kan de slang gemakkelijk worden losgekoppeld. In feite fungeert de lagedruk veiligheidskoppeling als een automatische afsluiter die zorgt voor een gecontroleerde ontluchting en koppeling van slangen.

Daarnaast is de insteeknippel een belangrijk onderdeel in dit proces. Deze nippel is het hulpstuk waarmee de veiligheidskoppeling wordt verbonden met de slang. De insteeknippel wordt bevestigd in de snelkoppeling en klemt de slang stevig vast, waardoor een veilige en lekvrije verbinding wordt gegarandeerd.

Technische specificaties

De aansluitingen van insteeknippels en lagedruk veiligheidskoppelingen zijn zeer divers en bieden talloze configuratiemogelijkheden. Ze zijn beschikbaar in diverse combinaties, waaronder slangaansluitingen, 3/8” binnendraad, 1/4” en 3/8” en 1/2” buitendraad. Hoewel de meest gangbare types C320 en Orion zijn, hebben we een uitgebreid assortiment aan andere beschikbare types op voorraad.

Installatie-instructies

Zorg ervoor dat de lagedruk veiligheidskoppeling en de insteeknippel in goede staat verkeren en vrij zijn van vuil of beschadigingen. Zorg ervoor dat de hendel of knop in de open positie staat voordat je begint. Steek de insteeknippel van de slang in de opening van de veiligheidskoppeling, nadat de insteeknippel correct is ingebracht, druk je de hendel van de veiligheidskoppeling naar beneden. Dit zorgt ervoor dat de koppeling de nippel stevig vastklemt en een luchtdichte verbinding tot stand brengt. Om er zeker van te zijn dat de koppeling goed is aangesloten, voer je een druktest uit om te controleren op lekkages. Sluit de luchtleiding aan op het persluchtsysteem en controleer of er geen luchtlekken optreden bij de verbinding.

Veiligheid en juiste aansluiting zijn van het grootste belang. Wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om de aansluiting uit te voeren.

Belang

Het correct gebruik van een veiligheidskoppeling in combinatie met de juiste insteeknippel is van uiterst belang om ongevallen te voorkomen en een veilige werkomgeving te waarborgen. Het voorkomt onverwachte vrijgave van luchtdruk bij het loskoppelen, wat potentieel gevaarlijk kan zijn.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende lagedruk veiligheidskoppelingen en insteeknippels, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je veiligheidskoppelingen en insteeknippels met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de benodigde veiligheidskoppelingen en insteeknippels.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor veiligheidskoppelingen en insteeknippels is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je de perfecte lagedruk veiligheidskoppeling? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan