Aftappers

Aftappers

Een aftapper, ook wel bekend als een condensaftapper of een drukluchtaftapper, is een component op een compressor die verantwoordelijk is voor het verwijderen van vocht en condensaat uit de samengeperste lucht voordat deze wordt gebruikt in persluchtsystemen. Naast (geautomatiseerde) aftappers bieden wij ook handmatige aftapkranen aan. De aftapkraan vereist menselijke bediening om geopend en gesloten te worden en zo het condensaat af te voeren.

Functie en werking

Het verwijderen van vocht is belangrijk, omdat vocht in persluchtsystemen verschillende problemen kan veroorzaken, zoals corrosie, verminderde efficiëntie en schade aan apparatuur. Tijdens het compressieproces van lucht in een compressor wordt de lucht samengeperst en opgewarmd. Na dit proces koelt de samengeperste lucht af. Deze temperatuurdaling kan leiden tot de vorming van condensaat (waterdamp) binnen de samengeperste lucht. Het doel van de aftapper is om periodiek het opgehoopte condensaat (automatisch) uit het systeem te verwijderen. Ze openen en sluiten op basis van drukverschillen in het systeem. Wanneer er voldoende condensaat zich heeft opgehoopt in de aftapper, zal deze openen en het condensaat afvoeren. Een handmatige aftapper daarentegen moet regelmatig worden geopend en gesloten om het condensaat af te voeren. Het verwijderde condensaat wordt meestal afgevoerd naar een geschikte afvoerplaats, waar het veilig kan worden geloosd zonder schade aan het milieu.

Bauer B-Drain

De B-Drain van Bauer, een automatische condensaatafvoer, verwijdert betrouwbaar het condensaat dat ontstaat tijdens het comprimeren van tussenafscheiders en eindafscheider. Met individueel geregelde magneetventielen zorgt het voor een efficiënte afvoer. Dankzij het innovatieve ontwerp wordt het condensaat zachtjes en gecontroleerd afgevoerd, met minimale drukval. Dit resulteert in energiebesparing en verhoogt de efficiëntie van de compressoreenheid, terwijl de B-Drain ook stiller is dan traditionele oplossingen.

Technische specificaties

Ons assortiment omvat diverse soorten aftappers, zowel handmatige als automatische varianten. Deze aftappers zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel lagedruk- als hogedrukcompressoren. Ze zijn beschikbaar in verschillende draadsoorten, waaronder binnendraads en buitendraads. De aansluitingen variëren in grootte. Beginnend bij 1/4” tot 1/8” en zelfs nog grotere afmetingen. Deze condensaataftappers worden doorgaans geïnstalleerd op filterhuizen om effectief condensaat te verwijderen uit persluchtsystemen. Als je de exacte specificaties van de condensaataftapper nodig hebt, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste aftapper voor jouw machine.

Installatie-instructies

Veiligheid en juiste aansluiting zijn van het grootste belang. Wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om de aansluiting uit te voeren.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende condensaataftappers, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een aftapper met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers. Dit resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de benodigde condensaataftapper.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor condensaataftappers is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar  sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je de perfecte aftrapper? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan