Pakkingen

Pakkingen

In persluchtsystemen is het van essentieel belang om lekkages te voorkomen, omdat zelfs kleine luchtlekkages de efficiëntie van de compressor kunnen verminderen en de energiekosten kunnen verhogen.

Functie en werking

Pakkingen zijn gemaakt van materialen die buigzamer zijn dan de delen die ze moeten afsluiten. Als je twee compressoronderdelen samendrukt, past de pakking zich aan hun vorm aan. Hierdoor ontstaat een goede afdichting die voorkomt dat lucht of vloeistof ontsnapt of binnenkomt. Pakkingen worden over het algemeen ingedeeld in twee groepen: Statische afdichtingen en dynamische afdichtingen. Statische pakkingen worden gebruikt voor delen die niet ten opzichte van elkaar bewegen. Dynamische pakkingen daarentegen worden gebruikt op bewegende delen van de compressor. Wanneer componenten zoals zuigers, kleppen of andere bewegende delen in beweging zijn, zijn dynamische afdichtingen noodzakelijk om de afdichting te behouden terwijl deze onderling bewegen.

Technische specificaties

De exacte installatie-instructies voor een pakking op een compressor kunnen variëren afhankelijk van het specifieke type compressor, het merk en model, evenals de plaats waar de pakking wordt geplaatst. Als je de exacte specificaties van de pakking die je nodig hebt voor jouw compressor wilt weten, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste pakking voor jouw compressor.

Installatie-instructies

Houd er rekening mee dat exacte installatie-instructies kunnen variëren op basis van de specifieke compressor en pakking die je gebruikt. Veiligheid en juiste aansluiting zijn van het grootste belang. Wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om de aansluiting uit te voeren.

Belang

Pakkingen spelen een belangrijke rol in het behoud van de prestaties van de compressor en het voorkomen van onnodig drukverlies.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende pakkingen, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een pakking met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de benodigde pakking.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor pakkingen is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar  sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je de perfecte pakking? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan