Veiligheidsventielen

Veiligheidsventielen

Een veiligheidsventiel in een compressor houdt de druk onder controle. Wanneer de druk te hoog wordt, opent het ventiel automatisch om te voorkomen dat de compressor overbelast raakt of schade oploopt. Het beschermt tegen gevaarlijke situaties en waarborgt veiligheid en apparatuurbescherming.

Functie en werking

Een veiligheidsventiel wordt geïnstalleerd in de toevoerleiding van de compressor en heeft als doel de druk binnen de compressor onder controle te houden. Wanneer de druk in het systeem de vooraf ingestelde maximale waarde bereikt, zal het veiligheidsventiel automatisch openen. Hierdoor kan overtollige druk ontsnappen, waardoor wordt voorkomen dat de druk te hoog oploopt. Dit is essentieel om te voorkomen dat de compressor overbelast raakt of dat er schade aan de apparatuur optreedt, met mogelijke gevaren voor de veiligheid van de bediening.

Technische specificaties

Binnen ons productassortiment bieden wij een verscheidenheid aan veiligheidsventielen die geschikt zijn voor zowel lagedruk- als hogedruk compressoren. De lagedruk veiligheidsventielen zijn ontworpen voor drukbereiken van 0,2 bar tot 20 bar. Onze middendruk veiligheidsventielen zijn geschikt voor drukwaarden tussen 20 en 50 bar. Voor toepassingen met hogedruk leveren wij veiligheidsventielen die drukken van 60 bar tot maar liefst 525 bar kunnen reguleren. Bovendien bieden we verschillende aansluitingsopties, waaronder zowel binnendraad- als buitendraadaansluitingen.

Installatie-instructies

Het aansluiten van een veiligheidsventiel moet zorgvuldig en volgens de instructies van de fabrikant worden uitgevoerd. Veiligheid en een juiste aansluiting zijn van het grootste belang. Ons team beschikt over gekwalificeerde monteurs om de aansluiting uit te voeren.

Belang

Het belang van een veiligheidsventiel kan niet genoeg worden benadrukt. Enkele cruciale redenen zijn veiligheid, bescherming van apparatuur en het voorkomen van drukopbouw.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende veiligheidsventielen, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je veiligheidsventielen met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van het benodigde veiligheidsventiel.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor veiligheidsventielen is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op  info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je het perfecte veiligheidsventiel? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan