Elektromotoren

Elektromotoren

De elektromotor op een compressor drijft de mechanische beweging aan die nodig is om lucht of gas samen te persen, wat resulteert in de productie van samengeperste lucht of gas voor verschillende toepassingen.

Functie en werking

De elektromotor levert mechanische energie in de vorm van draaikracht. Deze kracht wordt gegenereerd wanneer elektrische energie wordt omgezet in mechanische energie. De elektromotor zet elektrische stroom om in een draaiende beweging. Binnen de compressor bevindt zich een zuiger of rotor, afhankelijk van het type compressor. De elektromotor is verbonden met deze zuiger of rotor via een as. Wanneer de elektromotor begint te draaien, beweegt de zuiger op en neer (in het geval van een zuigercompressor) of draait de rotor (in het geval van een roterende schroefcompressor). Terwijl de zuiger op en neer beweegt of de rotor draait, wordt lucht of gas in de compressor aangezogen. De beweging van de zuiger of rotor verkleint de ruimte binnen de compressor, waardoor de druk van de ingezogen lucht of gas toeneemt. Dit proces staat bekend als compressie. Nadat de lucht of het gas is gecomprimeerd tot de gewenste druk, wordt het naar buiten geduwd via een uitlaat. Deze hogedruk lucht of gas kan dan worden gebruikt voor verschillende toepassingen.

Technische specificaties

De technische specificaties van elke elektromotor kunnen sterk verschillen en zijn afhankelijk van het type compressor dat je gebruikt. Variabelen zoals de nominale spanning (bijvoorbeeld 230 Volt), frequentie (50 Hz of 60 Hz), vermogen (uitgedrukt in kW) en het aantal fasen variëren van motor tot motor. Als je de exacte specificaties van de elektromotor nodig hebt die geschikt is voor jouw specifieke machine, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste elektromotor voor jouw compressor.

Installatie-instructies

Veiligheid en juiste aansluiting zijn van het grootste belang. Wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om de aansluiting uit te voeren.

Belang

De elektromotor is het hart van de compressor en vormt de aandrijvende kracht achter het compressieproces. Zonder de elektromotor zou de compressor niet kunnen functioneren en zou het onmogelijk zijn om samengeperste lucht te produceren.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende elektromotoren, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een elektromotor met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de benodigde elektromotor.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor elektromotoren is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je de perfecte elektromotor voor jouw toepassing? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan