Hogedruk koppelingen

Hogedruk koppelingen

In een hogedruk compressorinstallatie zijn koppelingen essentieel om het leidingwerk aan te passen aan de specifieke behoeften van het systeem. Ze bieden flexibiliteit bij het ontwerpen en onderhouden van de leidingen en maken het mogelijk om samengeperste lucht efficiënt te verdelen, te reguleren en te sturen.

Functie en werking

We kunnen koppelingen verdelen in verschillende categorieën:

  1. Rechte koppelingen:Rechte koppelingen, ook wel rechte stukken genoemd, worden gebruikt om twee leidingen rechtstreeks met elkaar te verbinden. Ze dienen om een continue stroom van samengeperste lucht te behouden zonder bochten of onderbrekingen.
  2. Kniekoppelingen:Kniekoppelingen, ook wel ellebogen genoemd, worden gebruikt om leidingen te buigen, waardoor ze in verschillende richtingen kunnen lopen. Ze zijn handig om leidingen om obstakels heen te leiden of om de richting van de leiding aan te passen.
  3. Kruisstukken:Kruisstukken zijn ontworpen om vier leidingen met elkaar te verbinden. Ze worden gebruikt in complexe leidingconfiguraties waar samengeperste lucht in verschillende richtingen moet worden verdeeld.
  4. T-Stukken:T-Stukken worden gebruikt om een leiding in tweeën te splitsen, waardoor de stroom van samengeperste lucht kan worden verdeeld in twee afzonderlijke richtingen. Ze zijn handig voor het aansluiten van meerdere componenten op een enkele leiding.
  5. Blindstoppen: Blindstoppen zijn eenvoudige koppelingen zonder doorvoer. Ze worden gebruikt om een open uiteinde van een leiding af te sluiten, waardoor het mogelijk is om de leiding in de toekomst te openen of uit te breiden.
  6. JIC koppelingen:JIC (Joint Industry Council) koppelingen zijn een soort hydraulische fittingen die een lekvrije verbinding bieden voor hogedruk toepassingen. Ze zijn geschikt voor gebruik in omgevingen waar lekdichtheid cruciaal is, zoals hydraulische systemen.

Technische specificaties

Bij hogedruk koppelingen zijn er verschillende specificaties waarmee rekening moet worden gehouden. Dit omvat overwegingen zoals binnendraad of buitendraad, evenals de vorm van de koppeling, zoals inbus of zeshoekig. De aansluitingsmaten variëren van 1/8” tot zelfs 2”, en de aansluitingen aan beide zijden kunnen zeer divers zijn. Bovendien zijn er koppelingen met extra veiligheidskenmerken.

Het is van groot belang om goed advies in te winnen over de juiste koppeling voor jouw specifieke toepassing. De keuze van de juiste koppeling hangt af van factoren zoals de drukniveaus, de aard van de vloeistof of gas die wordt getransporteerd, de omgevingscondities en andere systeemvereisten. Een onjuiste keuze kan lekkages, systeemproblemen of zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken.

Het is raadzaam om contact met ons op te nemen bij de keuze van de juiste koppeling. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste koppelingen voor jouw leidingnetwerk.

Installatie-instructies

Als er ongecontroleerde drukpieken optreden als gevolg van verkeerde koppelingen, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Lekkages en drukstoten kunnen letsel veroorzaken aan personeel en schade aan apparatuur. Veiligheid en juiste aansluiting zijn van het grootste belang. Wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om de aansluiting uit te voeren. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat de koppelingen correct worden gekozen en geïnstalleerd.

Belang

Hogedruk koppelingen zijn van essentieel belang in een hogedruk compressorinstallatie. Ze vervullen verschillende cruciale functies, zoals het verbinden, splitsen, afsluiten en aanpassen van leidingen en componenten. Hierdoor wordt de betrouwbare werking van het persluchtsysteem gewaarborgd en kunnen efficiëntie, veiligheid en controle worden gehandhaafd.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende koppelingen, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een koppeling met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de benodigde koppelingen.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor hogedruk koppelstukken is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je de perfecte koppeling? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan