Filterpatronen

Filterpatronen

Het filterpatroon speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van gebruikers door schadelijke stoffen te verwijderen. Dit is essentieel voor mensen zoals duikers, brandweerlieden en medisch personeel, die afhankelijk zijn van ademluchtcompressoren.

Functie en werking

Een filterpatroon werkt door de principes van filtratie en adsorptie. Regelmatig onderhoud van filterpatronen is van groot belang om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren. Na verloop van tijd kunnen filterpatronen verzadigd raken met verontreinigingen en moeten ze worden vervangen of geregenereerd, afhankelijk van het type patroon.

Technische specificaties

Het type filtermateriaal en de werking ervan kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke toepassing en de vereiste filtratie- en adsorptie-eigenschappen. Over het algemeen is de effectiviteit van een filterpatroon afhankelijk van de kwaliteit en de filtratieclassificatie van het filtermateriaal, evenals de onderhoudsstaat van het patroon. Afhankelijk van het specifiek geselecteerde filterpatroon kan deze verschillende verontreinigingen uit de gecomprimeerde lucht verwijderen, zoals restvocht, oliedamp, sporen van koolwaterstofgassen en koolmonoxide.

Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste filterpatroon voor jouw compressor.

Installatie-instructies

Download hieronder de handleidingen voor het vervangen van het filterpatroon. Let op: Als je ervoor kiest om zelf je filterpatronen te vullen, draagt je zelf de volledige aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze filters.

Belang

Het grootste belang van een filterpatroon in een compressor is het waarborgen van de kwaliteit van de geproduceerde lucht, vooral wanneer deze wordt gebruikt voor ademluchttoepassingen.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende filterpatronen, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een filterpatroon met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van het benodigde filterpatroon.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor filterpatronen is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op  info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je het perfecte filterpatroon? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan