Luchtfilters

Luchtfilters

Een luchtfilter zuivert de aangezogen lucht voordat deze de motor bereikt.

Functie en werking

Een effectief luchtfilter voorkomt overmatige slijtage aan de motor, minimaliseert milieuverontreiniging en biedt bescherming voor zowel mensen als de apparatuur. Het werkt als volgt: Ongefilterde omgevingslucht wordt via een luchtaanzuigingspunt in het systeem getrokken. Dit bevat potentieel verontreinigingen zoals stof, pollen, deeltjes en andere ongewenste materialen. De luchtstroom passeert het luchtfilter. Tijdens het passeren van het filter worden deeltjes en verontreinigingen opgevangen en vastgehouden. De gezuiverde lucht wordt aan de andere kant van het luchtfilter uitgestoten, vrij van de meeste verontreinigingen. Na verloop van tijd raakt het filter verzadigd met opgevangen deeltjes, wat de luchtdoorstroming kan belemmeren. Daarom is regelmatig vervangen van het luchtfilter essentieel.

Technische specificaties

Wij voorzien in een breed scala aan luchtfilters met diverse materialen, afmetingen en diameters. Wij helpen je graag met het kiezen van het juiste luchtfilter.

Installatie-instructies

Het vervangen van een luchtfilter dient in veel gevallen te worden uitgevoerd door een compressormonteur. Het vereist zorgvuldigheid en naleving van de juiste procedures, wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om het compressoronderhoud uit te voeren.

Belang

Het tijdig vervangen van luchtfilters is eveneens van groot belang om de bovengenoemde voordelen te behouden. Na verloop van tijd raken luchtfilters verzadigd met opgevangen verontreinigingen, waardoor de luchtdoorstroming wordt belemmerd en hun filtratie-efficiëntie afneemt. Dit kan leiden tot verminderde prestaties, een hoger energieverbruik en uiteindelijk schade aan de apparatuur.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende luchtfilters, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een luchtfilter met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van het benodigde luchtfilter.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor luchtfilters is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je het perfecte luchtfilter? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan