Oliën

Oliën

Compressorolie is essentieel voor smering, afdichting, koeling en bescherming in een compressor. Naast olie voor compressoren bieden wij ook olie voor vacuümpompen aan.

Functie en werking

Compressorolie heeft meerdere functies:

  1. Smering: Het belangrijkste doel van compressorolie is om bewegende onderdelen in de compressor te smeren. Dit omvat zuigers, cilinders, kleppen en andere componenten. Smering vermindert wrijving en slijtage, waardoor de levensduur van de compressor wordt verlengd en de efficiëntie wordt verbeterd.
  2. Afdichting: In zuigercompressoren draagt de olie bij aan het creëren van een afdichting tussen de zuiger en de cilinderwand. Deze afdichting is cruciaal om te voorkomen dat lucht lekt en om de compressie te optimaliseren.
  3. Koeling: Compressorolie heeft de functie om warmte af te voeren die wordt gegenereerd tijdens het compressieproces. Het absorbeert warmte en transporteert deze weg van de compressoronderdelen. Dit voorkomt oververhitting en houdt de temperatuur op een aanvaardbaar niveau.
  4. Afdichting tegen verontreinigingen: De olie fungeert ook als een barrière tegen stof en verontreinigingen die zich in de lucht bevinden. Het voorkomt dat deze deeltjes de compressor binnendringen en schade veroorzaken aan de interne componenten.

Technische specificaties

Welke soort compressorolie je gebruikt, hangt af van het type compressor (zoals zuiger- of schroefcompressor), de toepassing (bijvoorbeeld industrieel, ademlucht of voedingsmiddelenindustrie) en de specifieke vereisten voor prestaties en zuiverheid. Ons assortiment omvat verschillende oliën, waaronder synthetische olie en mineraalolie.

Installatie-instructies

>Wij leveren compressorolie in vaten van 1 liter en 5 liter.

Belang

De juiste olie voor je compressor of vacuümpomp zorgt voor smering, afdichting en koeling, wat de efficiëntie en levensduur van de apparatuur verbetert. Het gebruik van verkeerde olie kan leiden tot prestatieproblemen en schade.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende oliën, waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een olie met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van de benodigde olie.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor oliën is geldig gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor jou bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-tracecode waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl. Voor algemene vragen over je bestelling of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling, kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 uur en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je de perfecte olie? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan