Smeermiddelen

Smeermiddelen

Smeermiddelen zoals pasta’s en vetten zorgen voor een goede werking en duurzaamheid van compressoren.

Functie en werking

De werking van een smeermiddel in een compressor is van vitaal belang voor het handhaven van soepele werking, het verminderen van wrijving en slijtage, en het bevorderen van de efficiëntie van de compressor.

Technische specificaties

In ons assortiment bieden wij diverse smeermiddelen aan, elk ontworpen voor specifieke toepassingen om aan de unieke eisen van compressorsystemen te voldoen.

  1. Smeerpasta voor hoge temperatuur en druk: Deze pasta is ideaal voor de tweede trap bij drietraps compressoren en voor de tweede- en derdetrap bij viertrapscompressoren. Het biedt optimale smering, zelfs onder omstandigheden van hoge temperatuur en druk, waardoor de levensduur van de compressor wordt verlengd.
  2. Siliconen pasta voor hoge temperatuur en druk: Specifiek ontworpen voor de tweede trap bij drietraps compressoren en voor de tweede- en derdetrap bij viertrapscompressoren. Deze pasta op basis van siliconen zorgt voor uitstekende smering en bescherming onder extreme omstandigheden.
  3. Corrosiebeschermende en sterke assemblagepasta: Dit smeermiddel, geschikt voor hooggelegeerd staal, biedt snelle hechting, waterafstoting en weerstand tegen diverse omgevingen, waaronder zoet-, zee- en heet water, waterdamp, alkalische en licht zure media. Het voorkomt effectief elektrolytische corrosie, passingsroest, oxidatie, slijtage, vastvreten en koudlassen, en is bestand tegen temperaturen van -40°C tot +1400°C. Belangrijk is echter dat dit vet niet in aanraking mag komen met de ademlucht.
  4. Lichtbruin vet voor ACAI-bestuurde machines: Specifiek ontwikkeld voor machines met een Automatische Condens Afblaas Inrichting (ACAI), biedt dit lichtbruine vet optimale smering om een soepele werking te waarborgen.
  5. Wit vet voor ademlucht in de voeding- en levensmiddelen branche: Dit witte vet is geschikt voor ademlucht die koud tot lauw is. Het voldoet aan de eisen voor toepassingen binnen de voeding- en levensmiddelenindustrie, waarbij het zorgt voor betrouwbare smering zonder contaminatie van het product.

Installatie-instructies

Het toedienen van smeermiddelen dient in veel gevallen te worden uitgevoerd door een compressormonteur. Het vereist zorgvuldigheid en naleving van de juiste procedures, wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om het compressoronderhoud uit te voeren.

Belang

Het gebruik van de juiste smeermiddelen, afgestemd op specifieke toepassingen, is essentieel voor het handhaven van de optimale werking van compressoren, het minimaliseren van slijtage en het verlengen van de levensduur van de apparatuur.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende smeermiddelen waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een pasta of vet met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van het benodigde smeermiddel.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor smeermiddelen is van toepassing gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor u bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-trace-code waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl voor algemene vragen over je bestelling, of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen; we staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je het perfecte smeermiddel? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan