Stoffilters

Stoffilters

Een stoffilter in een compressor, vervaardigd van veelzijdig en synthetisch luchtfiltermateriaal, heeft als voornaamste doel om de lucht die door de compressor gaat te zuiveren van stofdeeltjes en andere verontreinigingen. Belangrijk is op te merken dat deze stoffilters specifiek zijn ontworpen voor gebruik met lagedrukcompressoren.

Functie en werking

De werking van het stoffilter berust op het vermogen van het filtermateriaal om stofdeeltjes vast te houden en tegen te houden terwijl de luchtstroom door het filter gaat. Door de synthetische aard van het materiaal kunnen deze filters vaak fijne deeltjes efficiënt opvangen en vasthouden, wat essentieel is voor het handhaven van een schone en gezonde persluchtkwaliteit.

Technische specificaties

Er zijn verschillende vormen van stoffilters beschikbaar, zoals filtermatten die eenvoudig op maat te knippen zijn, evenals stofcassettes met vaste afmetingen. Deze flexibiliteit in vorm en afmetingen maakt het mogelijk om stoffilters aan te passen aan specifieke compressorsystemen en installaties.

Installatie-instructies

Het vervangen van een stoffilter dient in veel gevallen te worden uitgevoerd door een compressormonteur. Het vereist zorgvuldigheid en naleving van de juiste procedures, wij beschikken over gekwalificeerde monteurs om het compressoronderhoud uit te voeren.

Belang

Door stofdeeltjes effectief uit de lucht te filteren, waarborg je de kwaliteit van de persluchtkwaliteit.

Beschikbaarheid en levertijd

Ons magazijn beschikt over een uitgebreide voorraad van veelvoorkomende stoffilters waardoor we in staat zijn om snel te leveren. Indien je een stoffilter met specifieke specificaties nodig hebt, hebben wij een efficiënte communicatie met onze leveranciers, wat resulteert in minimale wachttijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en om zeker te zijn van de beschikbaarheid van het benodigde stoffilter.

Garantie en retourbeleid

Ons retourbeleid voor stoffilters is van toepassing gedurende een periode van twee weken, op voorwaarde dat het product zich nog in de originele verpakking bevindt en het een voorraadartikel betreft. Houd er rekening mee dat speciaal voor u bestelde onderdelen of op maat gemaakte onderdelen niet geretourneerd kunnen worden. De garantievoorwaarden volgen de richtlijnen van de Koninklijke Metaalunie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Bestelproces

Je kunt jouw aanvraag eenvoudig indienen door een e-mail te sturen naar sales@vosair.nl of ons te bellen op +31 546 578252. Betaling verloopt via facturering en dient vooraf te worden voldaan. Zodra het bestelde onderdeel ons magazijn verlaat, ontvang je een track-en-trace-code waarmee je het pakket kunt volgen. Wij staan tot je dienst voor verdere ondersteuning en assistentie.

Klantenservice en ondersteuning

Heb je vragen over je bestelling? Je kunt ons een e-mail sturen op info@vosair.nl voor algemene vragen over je bestelling, of voor ondersteuning van onze verkoopafdeling kun je mailen naar sales@vosair.nl. We zijn ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 17.00 uur, op het nummer +31 546 578252. Aarzel niet om contact met ons op te nemen; we staan klaar om je te helpen.

Vraag een offerte aan

Bij Vosair staan we klaar om jouw project in beweging te zetten. Wil je de perfecte stoffilter? Vraag dan eenvoudig een offerte aan.
Offerte aanvragen
Vraag een offerte aan